JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

CSI, eller Cool Sweden Initiative, ska bli ett branschnätverk kring termiska utmaningar i elektronikindustrin. På tisdag, den 10 november, arrangeras en heldag för att formulera en handlingsplan som ska lyfta den svenska kompetensen inom området.

– Kylningsproblematiken och värmeutvecklingen är en ödesfråga. Vi hade en situation för ungefär 15 år sedan när alla försökte springa ikapp med klockfrekvenser. När det slog i värmetaket kom multicore. Men utvecklingen har inte stannat.

– Digitaliseringen gör att vi är på väg mot nästa värmetak. Vår förmåga att skjuta fram det genom att vara bättre på att kyla bort problemet kommer att vara en konkurrensfördel.

Prenumerera kostnadsfritt!

Det säger Jussi Myllyluoma i en intervju som publiceras i det kommande numret av Elektroniktidningen. Han har jobbat med elektronikkylning – thermal management – under mer än 20 år på bland annat Nolato, EG Electronics, Siemens och Avnet.

Nu försöker han bygga ett nätverk inom området så att personer på olika företag kan dela kunskap med varandra men också för att akademi och forskningsinstitut ska intressera sig för frågan.

Eventet nästa vecka ersätter de inställda dagarna i Skövde den 24 april och 22 september. Det går att följa via Zoom men det finns också plats för 15 personer i Stockholm.

Mer information och anmälan här (länk).

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)