JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsföretaget Lumenradio släpper AirGlow, en utomhusbelysning som styrs trådlöst och är enkel att installera. Därmed tar företaget sitt första kliv in på en ny marknad.

Redan för tolv år sedan, när Lumenradio drog igång, fanns visionen att en dag kunna leverera en smart utomhusbelysning. Nu  – med LED som standard i belysning – är tiden inne.

AirGlow heter den nya produkten. Den kommer med en Zhaga Book 18-kontakt för enkel installation och företagets trådlösa teknik inbyggd.

– Med AirGlow får belysningstillverkare inte bara en avancerad och pålitlig ljusstyrning, utan de kan redan idag komma igång med vårt "Connectivity-out-of-the-box”-koncept, förklarar Niclas Norlén, teknikchef på företaget i ett pressmeddelande.

– Genom att ge dem tillgång till AirGlow-programvaran kan de också skräddarsy sitt erbjudande, för att senare lägga till egna funktioner och IoT-funktionalitet om de vill, adderar han.

Nykomlingen bygger på Lumenradios patenterade meshteknik Mira, som företaget hävdar är extremt tillförlitlig. Den är även kompatibel med Bluetooth, vilket gör det enkelt att komma igång.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)