JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lumenradio lyser upp ute

Göteborgsföretaget Lumenradio släpper AirGlow, en utomhusbelysning som styrs trådlöst och är enkel att installera. Därmed tar företaget sitt första kliv in på en ny marknad.

Redan för tolv år sedan, när Lumenradio drog igång, fanns visionen att en dag kunna leverera en smart utomhusbelysning. Nu  – med LED som standard i belysning – är tiden inne.

AirGlow heter den nya produkten. Den kommer med en Zhaga Book 18-kontakt för enkel installation och företagets trådlösa teknik inbyggd.

– Med AirGlow får belysningstillverkare inte bara en avancerad och pålitlig ljusstyrning, utan de kan redan idag komma igång med vårt "Connectivity-out-of-the-box”-koncept, förklarar Niclas Norlén, teknikchef på företaget i ett pressmeddelande.

– Genom att ge dem tillgång till AirGlow-programvaran kan de också skräddarsy sitt erbjudande, för att senare lägga till egna funktioner och IoT-funktionalitet om de vill, adderar han.

Nykomlingen bygger på Lumenradios patenterade meshteknik Mira, som företaget hävdar är extremt tillförlitlig. Den är även kompatibel med Bluetooth, vilket gör det enkelt att komma igång.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)