JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Kanadensiska Cogican ska hjälpa Mycronic så att företagets produkter kan leverera data oberoende av vilka överordnade produktionsstyrningssystem som kunderna har. 

För att elektroniktillverkningen ska prestera på topp måste data från alla maskiner på fabriksgolvet vara tillgängliga för överordnade system.

– Att digitalisera fabriker har blivit en topprioritering för dagens elektroniktillverkare, och en välfungerande kommunikation i hela fabriken är nyckeln till att skapa morgondagens lösningar för Industri 4.0, säger Clemens Jargon på Mycronic i ett pressmeddelande.

Cogiscan utvecklar lösningar för spårbarhets- och styrningslösningar (ofta kallat TTC – track, trace and control) för uppkopplade fabriker.

Företaget ska hjälpa Mycronic så att alla maskiner och mjukvara för kretskortstillverkning, inklusive lösningar för applicering av lodpasta, dispensering, komponentmontering, optisk inspektion och komponentlagring, enkelt går att koppla ihop med överordnade system via plug-play-lösningar för maskinkommunikation.

Det kan ske med standardprotokoll som CAMX, CFX och SECS/GEM men också via skräddarsydda gränssnitt till proprietära protokoll till de olika MES-system som används för att optimera och styra produktionen.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)