JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

De två halvledarföretagen Marvell och ADI ska ta ta fram en lösning som gör det enklare och billigare att utveckla radioprodukter för 5G med massiv Mimo. Marvell bidrar med basbandslösningen medan ADI tillför kretsar på rf-området.

Marvell blir det tredje bolaget som på kort tid slutit ett samarbetsavtal med ADI. I augusti blev det klart att Intel och ADI skulle ta fram radioplattformar för 5G. Intel bidrar med programmerbar logik från Arriafamiljen. I oktober annonserades ett samarbete med NEC kring radioprodukter för O-RAN och nu ska även Marvell samarbeta med ADI.

Det är ADI:s rf-transceivrar med tillhörande mjukvara som lockar. Den version som lanserades för ett drygt år sedan klarar singel- och multiband i makrobasstationer liksom massiv mimo men passar också för småceller som bland annat används vid förtätning av näten (länk).

Varje krets har fyra individuellt styrda differentiella sändare och lika många individuellt styrda differentiella mottagare. Likaså finns där två så kallade observationsmottagare med två ingångar vardera.

Samarbetet med Marvell baseras på nästa generation av ADI:s rf-kretsar och ska resultera i referenskonstruktioner som blir klara under andra halvåret nästa år. De ska klara Mimo med 32T32R liksom lobformning och digitala frontend-funktioner.

Lösningarna ska fungera både för vanliga 5G-produkter men också för 5G-produkter till O-RAN split 7.2.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)