JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 50 000 danska cobotar

Universal Robots har levererat den 50 000:e roboten som kan arbeta sida vid sida med människor. Den kollaborativa roboten installerades hos tyska Vema.

– Vi har arbetat hårt de senaste femton åren för att utveckla ett helt nytt marknadssegment. Vår ambition är att göra det möjligt för särskilt små och medelstora företag att automatisera sådant som hade blivit för dyrt eller komplext med traditionella industrirobotar, säger Jürgen von Hollen, avgående vd för Universal Robots i ett pressmeddelande.

Kollaborativa robotar är det snabbast växande segmentet för industriell automatisering. Den globala marknaden förväntas växa med drygt 30 procent per år fram till 2025, enligt en analys från Research and Markets.

– Företag inom exempelvis livsmedelsbranschen och läkemedelsindustrin märker att de kan ha nytta av kollaborativa robotar, säger företagets svenska försäljningschef Ola Mellström i pressmeddelandet.

Universal Robots grundades 2005 och har huvudkontoret i Odense. Förra året omsatte företaget 248 miljoner dollar. Tilläggas kan att företaget köptes av amerikanska Teradyne år 2015.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus