JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inget fysiskt PCIM 2021

Kraftmässan PCIM – som vanligen går i tyska Nürnberg varje år – skippar ett fysiskt event i år. Istället arrangeras online-eventet ”PCIM Europe digital days” under sju dagar i maj.

För två veckor sedan meddelande arrangören av PCIM att årets fysiska mässa flyttas från början av maj till slutet av augusti. Men ovissheten orsakad av den långdragna pandemin har gjort att många i branschen känner oro, och inte vill engagera sig i nuläger – därmed ställer mässarrangören nu in PCIM 2021.

Istället har Mesago Messe Frankfurt beslutat att hålla ett digitalt kraftevent, döpt till ”PCIM Europe digital days”. Det pågår under fem dagar, mellan den 3:e och 7:e maj, vilket är nästan exakt samma dagar som det ursprungligen var tänkt att hålla mässlokalen öppen i Nürnberg i år.

Det är fjärde gång som covid-19 tvingar arrangörerna av PCIM att ändra sina mässplaner.

Förra året tvingades arrangörerna att helt stoppa ett fysiskt PCIM. Istället skapade de ”PCIM Europe digital days”, som gick under två dagar i början av juli.

Samtidigt med beslutet att stoppa mässan och enbart bjuda på ett virtuellt event spikades årets mässdatum. Planen då var att köra eventet i Nürnberg den 4:e till 6:e maj i år. För två veckor sedan fick mässarrangörerna dock återigen skjuta på konferens till den 31 augusti och 2:a september, ett event som nu alltså är struket.

Nästa år hoppas PCIM-arrangörerna att kunna återgå till en kraftmässa i Nürnberg i maj.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)