JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snart vet Energimyndigheten var alla laddstolpar finns

Det måste bli enklare att hitta en laddstolpe, särskilt för dem som kör längre sträckor. Energimyndigheten tar därför över ansvaret för den svenska delen av databasen Nobil.

Nobil är en nordisk databas över laddstationer och används av många karttjänster för elbilar. Den svenska delen har tidigare skötts av intresseorganisationen Powercircle men nu tar Energimyndigheten över ansvaret för att informationen är uppdaterad och korrekt.

Dessutom kommer den som vill registrera en ny laddstation i databasen kunna göra det via Energimyndighetens webbplats

– Att vi tar över den svenska datan i Nobil är ett viktigt arbete som i förlängningen kommer att bidra till en snabbare omställning av transportsektorn. Dessutom kan vi stärka samarbetet kring frågor som rör laddinfrastruktur med Norge och de andra nordiska länderna framöver, säger David Mowitz, handläggare på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Tillsammans med norska Enova, som äger Nobil, kommer Energimyndigheten att vidareutveckla databasen för att göra det möjligt att skapa bättre tjänster.

Data är gratis tillgängligt för den som vill utveckla en karttjänst eller en reseplanerare.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)