JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. CSW-2021: Årets fotonikevent går online

I fjol skulle KTH stå som värd för den årliga konferensen Compound Semiconductor Week (CSW), men pandemin sköt eventet ett år framåt i tiden. Nu är det beslutat att årets konferens blir ett rent digitalt event mellan den 9:e och 13:e maj.

Tanken var att CSW skulle komma till Stockholm i maj 2020, men det 47:e konferenstillfället ställdes in och nytt datum bestämdes till maj i år.

Eftersom pandemin fortfarande inte lagt sig har arrangören beslutat att årets konferensen blir digital. KTH är värd och lockar med runt 220 presentationer och flera utställningar. Branschorganisationen Photonic Sweden är partner.

CSW är en internationell betalkonferens som initialt haft fokus på fysik och materialteknik, men som på senare tid breddat sig mot utrustning och integration. Fortfarande handlar den främst om fotonik även om denna typ av halvledare – alltså halvledare sammansatta av flera material, exempelvis SiC och GaN – också börjar användas i en mängd tillämpningar utanför fotonikområdet, exempelvis rf- och kraftkretsar.

Här kan du läsa mer om konferensen och även registrera dig till årets digitala event (länk).

Senast CSW arrangerades var 2019 i japanska Nara.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)