JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det svenska solcellsbolaget Exeger har säkrat 38 miljoner dollar i en finansieringsrunda. Pengarna ska användas för att bygga en andra solcellfabrik i Stockholm för storskalig produktion.

Planen är att den nya fabriken i Stockholm ska ge tiofaldig kapacitet fram till 2023. Vad det betyder är dock oklart, eftersom det inte anges hur mycket av det egna solcelsmaterialet kallat Powerfoyle som företaget producerar idag.

Klart är dock att Exeger kommunicerat två samarbeten under detta år där det egna solcelsmaterialet är integrerat. Dels en cykelhjälm från svenska POC (länk), och dels hörlurar från svenska Urbanista (länk).

Nu tar alltså Stockholmsföretaget in 38 miljoner dollar för att bygga en fabrik som kan börja volymtillverka Powerfoyle – ett solcellsmaterial som anses speciellt då det genom artificiell fotosyntes kan ladda sig självt både inom- och utomhus.

Finansieringen består av 20 miljoner dollar i skuldfinansiering från Swedbank och Svensk Exportkredit, samt 18 miljoner dollar genom en riktad nyemission till Ilija Batljan Invest.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus