JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eskilstuna Elektronikpartner flyttar till större

Kontraktstillverkaren Eskilstuna Elektronikpartner har länge varit trångbodd. Företagets moderbolag köper därför en betydligt större fastighet som tidigare hyst lokaltidningens tryckeri. Inflyttning ska ske runt årsskiftet.

– Vi dubblar produktionsytan från 1250 kvadratmeter till 2500 och vi har möjlighet att växa ytterligare, säger företagets vd Mikael Joki till Elektroniktidningen.

Fastigheten har tidigare inrymt Eskilstuna-Kurirens tryckeri, men tidningen trycks numera i Uppsala.

Totalt är byggnaden på 6500 kvadratmeter i ett och ett halvt plan. Den del där tryckpressen stått har en så hög takhöjd att det är möjligt att addera ett våningsplan vilket ger ytterligare 1500 kvadratmeter.

Tilläggas kan att tomten är på 22 000 kvadratmeter.

– Det finns inga begränsningar, vi kan tugga upp mot helt andra omsättningar.

Tillträde sker 1 juli. Förutom EEPAB, med 45 anställda och en omsättning 100 miljoner kronor, kommer även Exma Säkerhetssystem, med fem anställda och som sysslar med elektromekaniska lås och säkerhet, att flytta till lokalen. Bägge bolagen ingår i Eskilstuna Elektronik.

Dessutom kommer Sörmlands Media att ha kvar verksamhet i lokalen.

Inflyttning för EEPAB sker successivt under hösten för att vara helt klar runt årsskiftet. Bland annat kommer företaget att köpa en del nya maskiner, vilket minskar driftsstörningarna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)