JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. JLT förstärker med testcenter

Växjöföretaget JLT Mobile Computers som utvecklar tåliga datorer har invigt JLT Test Center – ett nytt center för miljö- och hållbarhetstester. Investeringen är en del i företagets uttalade tillväxtstrategi.

JLT:s styrka är att konstruera och tillverka utrustning som tål att användas i tuffa miljöer. Men det nya testcentret på plats kan företaget göra ännu mer omfattande tester än tidigare i den egna anläggningen i Växjö.

–  Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig säkra på att vi alltid har testat alla aspekter av enheterna som deras verksamhet förlitar sig på, säger företagets vd Per Holmberg i ett pressmeddelande.

I JLT Test Center finns exempelvis en ny skakmaskin som kan testa datorer och displayer vad gäller motstånd mot stötar och vibrationer, en ny programmerbar klimatkammare som kan köra automatiserade temperatursekvenser under långa tider samt ett radiolabb som gör att företaget kan förkvalificera komponenter och konstruktioner för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) och elektromagnetiska störningar (EMI) innan enheterna skickas för officiell testning och certifiering.

– Med vårt nya testcenter kan vi utsätta våra produkter för tester som går bortom de hårdaste miljöer de kan möta på fältet, utan att behöva involvera externa testlaboratorier och med minimala tidsfördröjningar, säger Per Holmberg och fortsätter:

– Om något går sönder, går vi tillbaka till ritbordet för att göra komponenten bättre och starkare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)