JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Terranet rekryterar en innovationschef från Mercedes Benz till bolaget. Det ska tolkas som ett tecken på att kommersialiseringen av företagets sensor närmar sig, meddelar företaget.

Svenska Terranet utvecklar en ny typ av fordonssensor för självkörning och förarassistans. Den kallas Voxelflow och kombinerar laser med en händelsekamera på ett sätt som bland annat ger den en mycket kort reaktionstid – fem millisekunder att jämföra med 200 till 500 millisekunder, enligt Terranet.

Under de senaste året har Terranet haft ett gemensamt utvecklingsprojekt under Nihat Küçuks ledning. Voxelflow har använts till att mata säkerhetsdata in i Mercedes Benz utvecklingsprojekt för navigationssystemet Livemap.

– Genom denna rekrytering som kan liknas vid i det närmaste en strukturaffär får bolaget tillgång till Nihats hela kapacitet och nätverk, säger Terranets vd Pär-Olof Johannesson. 

Nihat Küçuk har varit på Mercedes Benz i över femton år, senast var han chef för en enhet som utvecklar nya sensorfunktionaliteter för navigationssystem inom Mercedes Benz-koncernen. 

– Jag ser fram emot att arbeta med en unik teknisk plattform som har potential att vända upp och ner på fordonsindustrin, säger Nihat Küçuk. 

Terranet har de senaste veckorna påbörjat fälttester av Voxelflow i fordon. Under det kommande året kommer den tekniken att paketeras och förberedas för kommersialisering.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)