JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Sedan årsskiftet har Sverige en ny skattemodell för installation av laddstationer till el- och laddhybridbilar. Resultatet är, enligt statistik från norska Defa, fördubblat antal installerade laddstationer i svenska hem.

– Vi kan se att intresset för elbilsladdning har ökat enormt, vilket är väldigt glädjande, säger Jon Faglöv på Defa i ett pressmeddelande.

Defa utvecklar produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. Då företaget är norskt jämför det gärna svenska vanor med just norska.

– Siffror från Norge, som ligger steget före Sverige i elektrifieringen av fordonsflottan, visar att 90 procent av elbilsförarna laddar bilen hemma. 30 procent laddar på jobbet och bara 10-15 procent nyttjar snabbladdning

Slutsatsen är, menar företaget, är att skatteavdraget för installation av laddstationer till el- och laddhybridbilar som Sverige införde vid årsskiftet 2021 väckt svenskarnas intresse för elbilsladdning. Likaså har försäljningen av elbilar ökat rejält – under våren var den vanligast sålda bilen i Sverige en elbil, hävdar företaget.

Det nya så kallade gröna skatteavdraget innebär att det blir enklare för svenska hushåll att installera laddstationer till el- och laddhybridbilar då avdraget numera går via installatören, på samma sätt som Rot- och Rut-avdragen.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)