JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volkswagens elbilar uppdaterar mjukvaran trådlöst

Precis som föregångaren Tesla börjar nu VW att uppdatera mjukvaran i ID-familjen trådlöst. Den första uppdateringen ger bland annat optimerad omgivningsigenkänning och enklare användning av infotainmentsystemet.

Volkswagen säger sig vara först av de större biltillverkarna med trådlösa uppdateringar av mjukvaran och planerar att släppa nya versioner var tolfte vecka.

Uppdateringarna är kostnadsfria och tanken är att hålla bilarna uppdaterade och förbättra kundupplevelsen ytterligare. Dessutom ska företaget tjäna pengar på att erbjuda nya funktioner och tjänster som kunderna kan beställa och hämta via mobilnätet.

Exempel som VW nämner i pressmeddelandet är körassistenten Travel Assist och förbättrad batteriprestanda för långa resor.

Sammantaget ska det kunna generera hundratals miljoner euro i nya intäkter under de närmaste fem åren. Till att börja med gäller uppdateringarna elbilarna ID.3, ID.4 och ID.4 GTX plus att kunderna måste ha ett avtal med VW.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)