JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycronic säljer kameratillverkningen

Det har snart gått fem år sedan Mycronic köpte Automation Engineering, ett amerikanskt företag som utvecklar tillverkningssystem för kameramoduler. Nu säljs verksamheten till ASM Pacific Technology, som bland annat konkurrerar med Mycronic på ytmonteringsmaskiner.

Förvärvet av AEI sågs som ett strategiskt komplement till den befintliga verksamheten inom ytmonteringsområdet när den genomfördes i november 2016. Köpeskillingen var 321 miljoner konor plus en bonus som kunde bli upp till 248 miljoner kronor.

Hur mycket ASM nu betalar framgår inte av dagens pressmeddelande.

Automation Engineering, AEI, utvecklar system för montering och testning av kameramoduler med hög precision, så kallade CMAT-system (Camera Module Assembly and Test). Det största kundsegmentet är bilindustrin där kamerasystem används för avancerat förarstöd.

AEI har helautomatiska lösningar för montering av kameramoduler som också mäter och testar kvaliteten under volymproduktion. Utrustningen är modulär och kan anpassas efter kundernas krav.

– Vårt mål har varit att hitta en ägare med ett existerande brett erbjudande mot fordonsindustrin, som även har en ledande teknisk position inom aktiva linjeringslösningar för kamera- och sensormontering och därmed kan få utväxling på teknologin och kunnandet i AEi. Vi anser oss ha funnit en sådan ägare i ASM Pacific Technology, säger Michael Chalsen på Mycronic i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)