JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Powercell ska börja hjälpa företag över vätgaströskeln

Göteborgsföretaget Powercell Sweden – som utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar – startar ett nytt affärsområde som ska hjälpa företag att ställa om till vätgaselektriska lösningar. Det handlar främst om att tillhandahålla utbildningar och nyckelfärdiga lösningar.

Powercell har beslutat att starta det nya affärsområdet Transition Services.

Genom det ska företaget erbjuda tjänster och produkter för att bistå sina kunder i valet av komponenter och vid integrationen av de tekniska lösningarna. För större kundprojekt ska affärsområdet även erbjuda nyckelfärdiga lösningar.

– Under det senaste året har vi märkt hur kunderna går från en fas där de beställer enstaka bränsleceller för att testa vår teknik, till att börja räkna på hur vätgaselektriska lösningar kan erbjuda ett långsiktigt alternativ till befintlig och ofta fossilbaserad teknologi, säger Richard Berkling, vd för Powercell i ett pressmeddelande.

Men att gå från en välkänd teknik till helt nya lösningar där erfarenhet i stort saknas är i sig en bromskloss.

– Där har vi en viktig roll att spela när det gäller att göra övergången enkel och smidig, fortsätter Richard Berkling.

Det nya affärsområdet blir verksamt inom fyra huvudområden: konsulttjänster, applikationsprojekt, nyckelfärdiga lösningar samt utbildning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)