JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IAR:s vd avskedas efter bristande tillväxt

Efter en dålig utveckling av IAR:s börsvärde har styrelsen bestämt sig för att låta Stefan Skarin lämna sitt jobb på IAR som säljchef och vd. Bolaget har de senaste 2,5 åren tappat två tredjedelar av sitt värde på Stockholmsbörsen.

Ett pressmeddelande från IAR säger att bolaget behöver nytt ledarskap, uppdaterad försäljningsstrategi och förbättrad säljorganisation.

Nicolas
Hassbjer

– Det är alltid så när man varit vd länge, att i en viss fas behövs det helt enkelt nytt ledarskap för att komma vidare, säger ordföranden Nicolas Hassbjer till tidningen Dagens industri.

Han ger som exempel att nyförvärvet Secure Thingz inte skapat förväntande intäkter och att IAR haft nolltillväxt i sin kärnverksamhet

I väntan på ett nytt namn kommer styrelseledamoten Richard Lind att sitta i vd-stolen.

Ni låter vd lämna innan ni har en ny?

– Vi har ingen panik med att hitta en ny vd.  Richard Lind är synnerligen kunnig inom både IoT, försäljning och marknad, säger Nicolas Hassbjer till Elektroniktidningen.

– Det är lika bra att dra av plåstret på en gång.

Richard Lind har tidigare varit teknikchef inom IoT på Microsoft.

Pressmeddelandet avslutas med att styrelsen tackar Stefan Skarin för  att ha byggt upp IAR till en internationellt ledande leverantör av verktyg för mjukvaruutveckling i inbyggda system.

– Under Stefans tid har bolaget växt till över 370 miljoner kronor, drygt 200 anställda och återkommande intäkter från 150 000 utvecklare över hela världen.

Sajten di.se har en längre intervju med Nicolas Hassbjer med anledning av avskedandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)