JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Även Ericsson påverkas av komponentbristen

Telekomjätten Ericsson lyckades trots tappade marknadsandelar i Kina slå analytikernas förväntning på alla punkter i dagens rapport för det tredje kvartalet. Bristen på vissa komponenter påverkade dock försäljningen och förväntas skapa problem under resten av året.

I motsats till fordonsbranschen har bristen på komponenter inte tvingat Ericsson att pausa produktionen men företagets vd och koncernchef Börje Ekholm påpekar att det ställt till problem och att det kommer att fortsätta under resten av året.

– Jag vill inte överdriva det, vi har en hyfsad visibilitet, men leverantörer som inte levt upp till sina åtaganden har påverkat, säger han och tillägger:

– Det finns också en viss prispress men den är hanterbar och har inte påverkat marginalerna.

På en fråga om problemen lett till minskad försäljning är svaret nekande:

– Vår ambition är att arbeta med kunderna för att uppfylla deras krav. Blir det förseningar är det det vi försöker göra. Det finns alltid en risk att om man inte kan göra kunderna nöjda så tappar man försäljning, men vi har inte sett det hittills.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)