JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. NCAB köper norska Elmatica

Mönsterkortsleverantören NCAB har förvärvat sin norska konkurrent Elmatica vilket ökar omsättningen med ungefär 370 miljoner svenska kronor. Priset är 315 miljoner kronor plus en bonus som kan falla ut beroende på hur det går under resten av året.

Elmatica grundades 1971 och är ett av de äldsta tradingbolagen i världen av mönsterkort. Företaget har sitt huvudkontor i Oslo och dotterbolag i Sverige, Danmark, Tyskland, Hong Kong och Kina med sammanlagt 45 anställda.

Kunderna finns över hela Europa och företaget förväntas omsätta cirka 370 miljoner svenska kronor under 2021 med ett EBITA-resultat på cirka 45 miljoner kronor.

Synergieffekter kommer bland annat att uppstå genom förbättrad inköpskraft och genom att Elmatica får tillgång till NCABs Factory Management i Asien och en bredare bas av fabriker, skriver NCAB i pressmeddelandet.

– Det är ett av de större bolagen inom vårt område och är verksamt precis som NCAB inom HMLV-segmentet (High Mix Low volume). Elmatica har ett mycket gott rykte på marknaden för sitt stora kunnande och höga kvalitet, säger NCAB:s vd och koncernchef Peter Kruk i ett pressmeddelande.

NCAB har 16 kontor i Europa, Asien och Nordamerika och kunder i cirka 45 länder. Omsättningen uppgick år 2020 till 2,115 miljarder kronor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)