JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppåt i hissar för Neonodes pek

En av de största globala hisstillverkarna ska använda kontaktlösa hissknappar från svenska Neonode i samtliga nyinstallerade hissar.

Urban
Forssell

 – Detta är ett signifikant steg framåt för oss och bevisar vår tekniks relevans och konkurrenskraft inom segmentet hissar, säger Neonodes vd Urban Forssell i ett pressmeddelande.

Neonode berättar inte vem kunden är. Beslutet har föregåtts av omfattande tester. 

En illustration visar en lösning som består av en knippe ljusstrålar i ett plan parallellt med en vanlig knappsats. Neonodes teknik för ”touchless touch” känner av när ljusstrålarna bryts.

Utrullningen kommer att starta nästa år. I marknadsföringen mot hissknappar har Neonode jobbat mycket med partners och med retrofit – att addera pekgränssnittet till en existerande knappsatser.

Det kom en våg av intresse för Neonodes sensorteknik under pandemin i ett säkerhetstänkande kring indirekt kontaktsmitta.

I fjol somras meddelande Neonode att ”tusentals” hissar från två kinesiska kunder skulle installera dess teknik i en annan implementation där sensorn kombineras med ett hologram av knappsatsen i samma plan.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)