JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. DuPont köper Rogers för 5 miljarder dollar

Den kemitekniska giganten Dupont köper Rogers för 5 miljarder dollar. Företaget är ledande på substrat och andra material för rf- och millimetervågstillämpningar.

Dupont grundades redan 1802 och står bakom kända material som lycra, spandex, teflon, kevlar, neopren, freon, tyvek och nylon. Men portföljen är spretig.

För att smalna av fokus köper Dupont nu Rogers, samtidigt som delar av den existerande verksamheten ska skiljas av i ett separat bolag. Kvar blir en verksamhet med inriktning på material för elektronik, elektriska och självkörande fordon, för industrisegmentet och för vattentäta produkter.

Amerikanska Rogers tillför bland annat kunnande inom specialsubstrat för rf- och millimetervågstillämpningar, keramiska substrat för kraftelektronik och skumprodukter för bland annat radiotillämpningar.

Affären förväntas vara klar i mitten av nästa år varefter uppdelningen av Dupont ska ske. Företaget omsatte 20,4 miljarder dollar i fjol.

Tilläggas kan att Dupont så sent som i mars köpte Laird Performance Materials för 2,3 miljarder dollar. Företaget gör värmeledande och EMC-material till elektronikindustrin.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)