JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
onsdag 8 december 2021 VECKA 49

Affärsacceleratorn Sting, med bas i Stockholm, är världens bästa i sitt gebit. Utmärkelsen kommer från Global Startup Awards, som påstår sig vara den största oberoende tävlingen med fokus på ekosystem kring startupbolag.

Tävlingen Global Startup Awards grundades i Danmark 2012, och går vartannat år. Syftet är att inspirera och uppmärksamma entreprenörskap i hela världen, och samtidigt skapa en gemenskap bland startupentusiaster, entreprenörer och mentorer.

I veckan var det dags igen, och i år kammade svenska Sting hem första pris i kategorin ”Best Accelerator/Incubator” .

– Vi har haft förmånen att få vara med och utveckla ett av världens främsta ekosystem för startups under nästan 20 år. Vi är djupt hedrade av denna utmärkelse som är ett erkännande av styrkan i hela ekosystemet i Stockholm och Norden, samt en perfekt start på vårt 20 års jubileum nästa år, säger Pär Hedberg, grundare och vd för Sting i ett pressmeddelande.

Sedan starten har Sting varit en viktig del i utvecklingen av Stockholms och Sveriges startupmiljö. Sting har stötta över 350 företag, av vilka 70 procent än idag växer. Elva är börsnoterade och det samlade värdet på företagen var 2020 över 20 miljarder kronor.

Sting är dessutom en aktiv utvecklare av ekosystemet i Sverige och medgrundare av initiativ som bland annat SUP46, Things, Ignite Sweden, Sweden Sustaintech Venture Day, Luminar Ventures och Propel Capital.

Samtidigt med att Stings verksamhet hyllades utnämndes även Henna Keränen – chef för partnerskap och community på Sting – till ”Ecosystem Hero of the Year”. Priset delas ut till en person som är känd för sin passion för entreprenörskap och förmåga samt villighet att hjälpa startups och entreprenörer att växa.

MER LÄSNING: