JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

UniversalAutomation.org (UAO) är en nystartad, oberoende och icke vinstdrivande organisation som ska driva utvecklingen av ett leverantörsoberoende ekosystem, med en portabel och interoperabel programvara som kan köras på nästan vilken hårdvara som helst.

Genom att frikoppla mjukvara från hårdvara, dela referensimplementationen av IEC 61499-standarden och genom att slå samman informationsteknik (IT) och driftsteknik (OT) kommer organisationen att skapa en helt ny kategori av industriell automatisering och frigöra den fulla potentialen i den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0, skriver Schneider Electric i ett pressmeddelande.

Företaget är en av grundarna till den nya organisationen.

– Precis som IT-sektorn redan har bevisat är framstegen inom maskininlärning, förstärkt verklighet (AR), realtidsanalyser och IoT mycket lovande när det gäller stegvisa förändringar av prestanda, flexibilitet och hållbarhet. Inom industrin hålls detta dock tillbaka av slutna och proprietära automationsplattformar som begränsar en utbredd användning, hämmar innovation, är svåra att integrera med komponenter från tredje part och är dyra att uppgradera och underhålla. Att använda delad källkod förändrar allt detta säger John Conway, ordförande för UniversalAutomation.org i pressmeddelandet.

Bland de organisationer som redan gått med finns Aalto University, Advantech, Asus, Belden, Cargill, eaw Relaistechnik, ESA, ETP, Flexbridge, Georgia-Pacific, GR3N, Hirschmann, HTW Berlin, Intel, Jetter, Johannes Kepler University Linz, Kongsberg Maritime, Lawrence Technological University, Lumberg Automation, Phoenix Contact, ProSoft, R. Stahl, Shell, VP Process, Wilo, Wood och Yokogawa.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus