JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo, Daimler och Traton: Investerar fem miljarder i laddare för lastbilar och bussar

De tre ledande tillverkarna av tunga fordon startar ett gemensamt bolag för att bygga och driva laddställen runt om i Europa avsedda för fjärrtransporter med lastbilar och bussar.

Samriskföretaget – som ska ägas till lika delar av de tre parterna – är planerat att starta sin verksamhet nästa år efter godkännande från relevanta myndigheter.

Investeringen uppgår till 500 miljoner euro vilket enligt företagen är den i särklass största hittills i laddinfrastruktur inom den europeiska tunga lastbilsindustrin.

Planen är att installera och driva minst 1 700 högpresterande laddningspunkter vid och nära motorvägar samt vid logistik- och destinationspunkter, inom fem år från etableringen av samriskföretaget, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Antalet laddningspunkter förväntas utökas avsevärt över tid genom samarbeten med ytterligare partner samt offentlig finansiering.

Det planerade samriskföretaget kommer att vara baserat i Amsterdam, Nederländerna.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus