JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Handbok: Nanopartiklar och arbetsmiljön

Arbetsgivarnas och fackens samarbetsorganisation Prevent har tagit fram en handbok kallad "Nanopartiklar – hälsorisker i arbetet" som beskriver var nanopartiklar kan finnas i arbetsmiljön och hur man hanterar dem.

– Idag finns mycket material som tar utgångspunkt i forskningsresultat. Materialen är ofta skrivna för målgrupper som redan är insatta i ämnet, ofta med ett akademiskt anslag. Det finns inte så mycket material riktat till personer med behov av stöd i ämnet, framför allt i små och medelstora företag, skriver Per Fahlén på Prevent i ett email till Elektroniktidningen.

Prevent är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK med uppdraget att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet.

Produkter som innehåller nanopartiklar blir allt vanligare men kunskapen om hur människor och miljön påverkas av nanomaterial är inte alltid så stor. Det gäller både exponeringsvägar för olika nanomaterial och vilka farliga egenskaper olika nanopartiklar kan ha för människor, djur och miljön. Materialet fokuserar på avsiktligt tillverkade nanopartiklar.

Du hittar materialet här (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)