JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smolteks vd tar även över halvledarbolaget

Håkan Person – vd för svenska Smoltek som utvecklat en processteknik för vertikala ytodlade nanostrukturer – tar över vd-stolen i dotterbolaget Smoltek Semi med sikte på halvledarindustrin. På samma gång meddelar företaget att halvledarsidan ska växa kraftigt framåt.

Håkan Person intar vd-stolen i Smoltek Semi, när Ola Tiverman kliver ur den. Smoltek Semi är ett dotterbolag till Smoltek med ansvar för licensiering av det svenska företagets teknik till halvledarindustrin.

Håkan Person

Förändringen innebär, enligt företaget, en mer koncentrerad beslutsväg då Håkan Person även kvarstår som vd i moderbolaget Smoltek Nanotech Holding, vanligen kallat Smoltek.

– Detta innebär fortsatt fokus på att industrialisera och kommersialisera våra ultratunna CNF-MIM-kondensatorer, samtidigt som vi bygger ut Smoltek Semi-teamet kraftigt med ett antal nya roller för att klara av detta på bästa möjliga sätt, säger Håkan Persson i ett pressmeddelande.

Göteborgsföretaget Smoltek har utvecklat ett kondensatorkoncept kallat CNF-MIM, där CNF står för kolnanofibrer och MIM är kort för Metall Isolation Metall. Det som gör processtekniken intressant är att den kan minska en kondensatorns bygghöjd väsentligt – den lovar bättre prestanda på bråkdelen av utrymme, menar företaget.

Med sin teknik siktar Smoltek på de allra största kondensatortillverkarna.

Just nu arbetar Smoltek Semi med att färdigställa en robust process för volymtillverkning, samt att ta tekniken till marknaden vilket bedöms svara av stor betydelse för hela koncernen.
 
– Jag ser fram emot att personligen leda denna fas i Smoltek Semis utveckling, och framtiden får utvisa om min nya kombinerade vd-roll blir permanent eller om vi väljer att utse en ny vd för Smoltek Semi längre fram, säger Håkan Persson i pressmeddelandet.

Smoltek är en avknoppning från Chalmers halvledarlabb MC2.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)