JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 16 miljoner till AI-samverkan

Örebro universitet och Mälardalens universitet bildar tillsammans en AI-nod som ska  accelerera användningen av AI inom privat och offentlig sektor.

Finansering på 16 miljoner kronor kommer från Vinnova. Noden får namnet ”Mittnoden inom AI Sweden”. 

– Mittnoden är en del av vårt AI-ekosystem där vi driver stark samverkan med andra aktörer i Sverige, säger Amy Loutfi, vicerektor för AI och innovation vid Örebro universitet.

Ett pressmeddelande från Örebro universitet beskriver Artificiell intelligens som en transformativ teknologi med potential att i grunden förändra samhället. 

– Många experter är eniga om att ny teknologi som AI är helt nödvändig för att människan ska kunna tackla de globala utmaningar vi står inför. Inom näringslivet kallas AI-utvecklingen ibland för den fjärde industriella revolutionen, säger pressmeddelandet

Centret AI Sweden bildades 2019 med stöd av stat, näringsliv och offentlig sektor över hela landet. I dag är över 100 aktörer över hela landet, från både privat och offentlig sektor, partners till AI Sweden. 

Örebro universitet är sedan tidigare värd för den regionala Örebronoden inom AI Sweden. 

Nu ansluter sig Mälardalens universitet och tillsammans bildar de Mittnoden, som dämed täcker Örebro, Sörmland och Västmanland.

Mittnoden ska erbjuda samlokalisering och mötesplatser, generera och dela kunskap och resurser, attrahera och rekrytera talanger, och erbjuda erfaret ledarskap

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)