JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson förändrar strukturen och stuvar om i ledningen

Telekomjätten Ericsson skapar två nya affärsområden för molntjänster respektive företagsnät. Motivet är att öka tillväxten samtidigt som tre trotjänare lämnar koncernledningen.

Det nya affärsområdet Business Area Cloud Software and Services består av de två affärsområdena Digital Services och Managed Services. Motivet till att slå ihop dem är att kunna dra nytta av att gränserna mellan mjukvara och tjänster suddas ut, skriver Ericsson i ett pressmedelande.

Chef blir Per Narvinger som kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp.

Det andra nya affärsområdet är Enterprise Wireless Solutions som består av Cradlepoint (som Ericsson köpte år 2020) och Dedicated Networks. Motivet är att öka tillväxten inom företagssektorn.

Chef blir George Mulhern som idag är vd på Cradlepoint. Även han kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp.

För att förenkla och digitalisera arbetssätt och processer införs en ny koncernfunktion kallad Global Operations där alla stödfunktioner inklusive inköp, IT, digital transformation, Group Sales och fastigheter liksom de operativa delarna av personal- och ekonomifunktionerna samlas. Chef blir Moti Gyamlani som idag ansvarar för sourcing.

Det var redan känt att Peter Laurin fått ett nytt jobb på automationsbolaget Piab men nu står det även klart att Arun Bansal lämnar bolaget medan Jan Karlsson (som lett Digital Services) istället ska driva utvecklingen av den globala nätverksplattformen och samtidigt lämnar ledningen.

Förändringarna gäller från 1 juni.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)