JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC startar europeiskt dotterbolag

Branschorganisationen IPC har varit verksamt i Europa i över 30 år. Länge var det svensken Lars Wallin som fungerade som förlängd arm men 2016 öppnades ett kontor i Bryssel och nu stärker alltså organisationen sin närvaro genom att starta ett dotterbolag.

IPC, Association Connecting Electronics Industries, är en global organisation med cirka 3700 medlemsföretag och huvudkontor i USA. Fokus för verksamheten ligger på produktionsprocessen, från konstruktion och byggsätt till mönsterkort, slutmontering och test.

IPC sysslar framförallt med att ta fram standarder för hur man kvalitetssäkrar elektronikproduktion. Organisationen bedriver också utbildning och arbetar aktivt för att påverka den lagstiftning som påverkar elektronikindustrin.

Motivet till att starta ett bolag i Europa bottnar i ambitionen att växa verksamheten. I april anställdes exempelvis Francisco Fourcade som expert på standarder men ambitionen är att anställa fler personer för att kunna påverka det standardiseringsarbete som sker i Europa.

IPC har exempelvis haft mycket åsikter om RoHS-direktivet under årens lopp.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus