JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Navalmoral de la Mata i Spanien ska få en battericellsfabrik. Den byggs av kinesiska Envision AESC som har 30 GWh som slutmål år 2030 för fabriken.

Även batterimoduler och -pack kommer att tillverkas i fabriken. Navalmoral de la Mata ligger 20 mil väster om Madrid, halvvägs till Portugal.

Spanien är Europas näst största biltillverkare och det är inte den första cellfabriken som ska byggas här.

Landet stöder flera olika satsningar inom elektromobilitet. I det här projektet används återuppbyggnadssatsningen PERTE-VEC. Projektet ska kunna ge 3000 lokala jobb.

Envision AESC har sedan tidigare strategiska samarbeten med bland annat Renault, Nissan, Daimler och Honda. 

Fabriken ska till hundra procent använda förnybar energi, bland annat från en solanläggning i närheten som drivs av spanska Acciona Energia.

Envision AESC tänker involvera sig på fler sätt i Spaniens ekosystem för elektromobilitet, bland annat inom smart laddning och batteriåtervinning.

Företaget involverar sig i ett projekt Venerhy+ med sexton delprojekt. Bland partners där finns Teknia, CTAG, Aresar, Liux, Qalma, Glavista, Cable Energía och Kapture.IO.

AESC har sedan tidigare produktion i Storbritannien och har  planer på en cellfabrik i Frankrike. Utöver cellfabriker på tre orter på hemmaplan i Kina, bygger  AESC cellfabriker i Japan och USA.

KÄLLA: Renewables Now

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus