JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycronic vill notera dispenseringsverksamheten

År 2016 köpte Mycronic 75 procent av Shenzen Axxon Automation som utvecklar dispenseringsutrustning för elektronikindustrin. Verksamheten har huvudsakligen bedrivits fristående från resten av koncernen och nu finns planer på att notera bolaget i Kina för att det ska kunna växa snabbare.

Mycronic vill dock fortsätt vara huvudägare, bara en mindre del av aktierna skulle avyttras i samband med att Axxon noteras på den så kallade STAR-marknaden på Shanghaibörsen under 2024.

Företagets maskiner används för att exempelvis deponera ledande lim och underfill men också för att innesluta halvledarkomponenter. Kina står för cirka 40 procent av den globala dispenseringsmarknaden som totalt värderas till flera hundra miljoner dollar.

Axxon omsatte cirka 150 miljoner kronor år 2015 och har sedan dess haft en årlig tillväxt på 39 procent med god lönsamhet. Verksamheten har huvudsakligen bedrivits som ett oberoende kinesiskt företag, med egna IP-rättigheter, utveckling och tillverkning.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)