JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freyr startar utveckling i Japan

Norska blivande battericellstillverkaren Freyr etablerar en utvecklingsavdelning i Japan. Det är det kommersiella litiumjonbatteriets födelseland och där finns kompetens som Freyr kan samarbeta med och kanske till och med rekrytera.

Japan är ett av de länder som de nya västliga giga­fabriks­byggarna vänder sig till för expertis. Sony kommersialiserade litiumjonbatteritekniken. Panasonic är idag världens tredje största celltillverkare och hjälpte bland annat Tesla på fötter,

Konkret kommer avdelningen att bedriva test och materialutveckling kring den batterikemi som Freyr licenserar från 24M, vars vd för övrigt är den japanske branschnestorn Naoki Ota.

I Japan finns ytterligare ett antal bolag som licenserat 24M:s teknik, som Freyr hoppas kunna samarbeta med.

Det här är Freyrs första etablering i Asien. Avdelningen läggs i Fukuoka, där japansk elektrokemisk testutrustning just nu installeras.

Rune
Nordgaard

– Japan är ett globalt center för batteriutveckling och följaktligen hemort för några av världens mest erfarna och kvalificerade experter på litiumjonbattericeller, säger Freyrs chef på platsen, Rune Nordgaard.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)