JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det amerikanska handelsdepartementet förbereder ett förslag som skulle stoppa försäljningen till Kina av allt som behövs för tillverkning av halvledarkretsar i processer på 14 nm och nedåt, skriver Financial Times.

I augusti förbjöd USA export av EDA-verktyg för konstruktion med den senaste generationens transistorer, så kallade GAA eller Gate-all-around, som ersätter FinFET på 3nm hos Samsung och 2 nm hos TSMC. Förbudet påverkade framförallt det tre stora EDA-företagen Cadence, Siemens och Synopsys.

Nu uppger källor till Financial Times att det amerikanska handelsdepartementet förbereder ytterligare åtgärder som ska stoppa export av utrustning som behövs för processer från 14 nm och därunder.

Även om det inte är ett förbud i strikt mening, företagen kan söka tillstånd för export, är chansen att de ska beviljas försvinnande liten.

Financial Times skriver också att USA kommer att hota företag i övriga världen med att de hamnar på den så kallade entity list om de säljer till Kina. De skulle i så fall bli svartlistade och hamna i samma sällskap som bland annat Huawei som inte får köpa amerikansk teknik.

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus