JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Almi investerar i mjukvaruverktyg för fordon

Malmöbolaget Remotive Labs molnbaserade utvecklingsverktyg för fordonsindustrin attraherar nio miljoner kronor. Pengarna ska användas till produktutveckling och marknadsföring och kommer från Almi Invest liksom privata investerare.

Remotive Labs (RemotiveLabs) grundades så sent som 2020 och har tillsammans med fordonsindustrin tagit fram en molnbaserad plattform som används för att programmera funktioner och simulera elektronikkonstruktioner samt analysera signaldata från bilen.

”Den flexibla plattformen gör att ett stort antal användare kan arbeta tillsammans i utvecklingsprojekt med möjlighet att lagra stora mängder data från simuleringar och testkörningar för analys som enkelt kan delas mellan globala utvecklingsteam.” skriver Almi i ett pressmeddelande.

Företaget grundades av Aleksander Filipov när han arbetade på Volvo Cars på Ideon i Lund och såg behovet av flexiblare utvecklingsverktyg. Bolaget har på kort tid fått sin första kund och för diskussioner med ett flertal fordonstillverkare runt om i världen, skriver Almi.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)