JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB öppnar utbildningscenter i Jönköping

Robotar kan vara knepiga att sätta i arbete. ABB startar därför kurser i hantering, programmering och maskinbetjäning av robotar på det nya utbildningscentrumet i Jönköping.

– Med det nya utbildningscentret i Jönköping bidrar vi till att stärka svensk robotkompetens och att öka utbudet av tjänster i en dynamisk region med ett starkt näringsliv, säger Johan Moraeus, ansvarig för fältservice och utbildningsverksamhet inom ABB Robotics Sverige, i ett pressmeddelande.

Det nya utbildningscentret följer öppnandet av testcentret för Random Bin Picking i fjol. Bägge är riktade till små och medelstora företag som vill använda robotar för att automatisera olika processer.

Centret kommer också att stärka ABB:s samarbete med högskolan på orten i och med att studenterna får tillgång till labben via kurser och praktikplateser.

Det kommer att finnas kurser i hantering av och grundläggande programmering samt utbildning i ABB:s standardiserade celler kallade Omnivance.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)