JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA överväger att stoppa all försäljning till Huawei

År 2019 började den amerikanska administrationen att begränsa Huaweis möjligheter att köpa amerikansk teknik. Under åren har restriktionerna skärpts och nu kan de sista undantagen vara på väg att tas bort, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Trots att Huawei sattes upp på den så kallade ”entity list” år 2019 har den amerikanska administrationen beviljat undantag för teknik av lite äldre snitt.

Det handlar bland annat om processorer från Intel och AMD som används i Huaweis bärbara datorer liksom modem och mobilkretsar från Qualcomm till mobiltelefoner.

Nu skriver Bloomberg att Bidenadministrationen överväger att stoppa även denna export men att det ännu är tidigt i processen och om det ens kommer ett beslut kan det dröja till maj.

Huawei var tidigare en mycket stor kund till de berörda företagen men sanktionerna har gjort att den kinesiska telekomjätten inte utgör mer än cirka en procent av försäljningen för Intel, AMD och Qualcomm, skriver Bloomberg.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)