JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bättre täckning och positionering med uppdaterad Radio Dot

Bara en bråkdel av alla kontor, affärslokal och arenor har bra 5G-täckning. För att underlätta utbyggnaden av 5G på platser som dessa lanserar Ericsson två nya radiolösningar och en mjukvara.

De nya produkterna, som ingår i Radio Dot-familjen kommer att visas upp i Ericssons monter på mobilmässan i Barcelona i början av mars.

Det handlar om IRU 8850, Indoor Fusion Unit och en mjukvara för positionering med en noggrannhet under metern.

IRU 8850 är avsedd för medelstora och större anläggningar som flygplatser, kontorslokaler och arenor. Den kan användas av en enskild operatör men klarar också att hantera trafik från två eller flera operatörer som delar på samma 5G-nät. Det går att koppla upp till åtta enheter via en fiberlänk på maximalt 10 km till samma basband. Radion har dessutom stöd för molnbaserad mjukvara, så kallad Cloud Ran.

Ericsson Indoor Fusion Unit beskrivs som en liten enhet som kan kopplas till fyra radiopuckar, Radio Dots, och leverera gigabithastighet. Den passar för mindre lokaler som caféer, affärer, mindre kontor, biografer och restauranger.

Slutligen lanseras Ericsson 5G Precise Positioning. Det är en mjukvara som positionerar mobilerna eller andra uppkopplade enheter med en noggrannhet på under en meter i x- y- och z-led utan att de behöver någon extra hådvara eller mjukvara.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)