JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. LAGRET TÖMT: 80 äldre förförstärkare

Hellre än att kasta de ouppackade förförstärkarna skänkte Jan Näslund i Örnsköldsvik bort dem. De tillverkades i mitten av 80-talet och fungerar som en PA-anläggning för både större och mindre behov. Lagret tog slut på mindre än en dag.

För ett knappt år sedan hörde Jan Näslund av sig till Elektroniktidningen, han hade avvecklat sin firma som tillverkade och sålde stereoutrustning, bland annat för diskoteksutrustning. Kvar fanns 400 förförstärkare tillverkade i mitten av 80-talet ho en underleverantör i Taiwan. De kan exempelvis användas för att koppla mikrofon och musik till en helt vanlig ljudanläggning. De kan också placeras mellan mixern och slutsteget i större ljudanläggningar.

Elektroniktidningen publicerade en artikel i maj förra året och 320 av dem hittade nya hem runt om i Sverige.

– En Rotaryförening har köpt, en gymnasieskola betalade frakten för 16 stycken som de skulle ha i undervisningen, en del har tagit ut och sålt vidare och så är det vanligt folk, säger Jan Näslund.

Upplägget var enkelt. Förstärkarna var gratis men Jan skickar dem i paket om fyra plus ett nätaggregat. Frakten går på cirka 200 kronor, alternativt kan de hämtas i Örnsköldsvik.

Mindre än en dag efter det att artikeln publicerades är alla 80 tingade.

– Stor succe, Slut på lagret! skriver Jan Näslund.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)