JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon adderar ytterligare två leverantörer av kiselkarbidsubstrat

Kombinationen av en snabbt växande marknad och ytterst få leverantörer av kiselkarbidsubstrat har fått tyska Infineon teckna långsiktiga avtal med de två kinesiska bolagen SICC och Tankeblue. Det handlar om leveranser av både skivor och så kallade boules.

I januari förlängde Infineon samarbetsavtalet med japanska Resonac, före detta Showa Denso, för att säkra leveranserna av kiselkarbidsubstrat.

Exakt hur mycket pengar det handlade om eller vilken andel Resonac skulle få framgick inte av pressmeddelandet. Det sades bara att avtalet ger Resonac ”en tvåsiffrig andel av den förväntade tillväxten under det kommande decenniet”.

Nu adderas alltså SICC och Tankeblue till leverantörerna av wafers och boules. De senare sågas upp till wafers. Även de två kinesiska företagen ska långsiktigt stå för en tvåsiffrig andel av Infineons behov.

Initialt handlar det om sextumsskivor men på sikt ska alla tre leverera även åttatumsskivor.

Infineon planerar att tiofaldiga sin produktion av kiselkarbidtransistorer fram till 2027 och satsar drygt 20 miljarder kronor på en tredje enhet vid fabriken i Kulim, Malaysia. Den ska starta produktionen i slutet av 2024. Dessutom har företaget en fabrik i österrikiska Villach.

Infineon har målet att ta 30 procent av marknaden i slutet av detta decennium. Enligt analyshuset Trendforce hade företaget 19 procent av marknaden i fjol som dominerades av ST Microelectronics med 36 procent.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)