JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon bygger världens största kiselkarbidfabrik

Fem miljarder euro, så mycket kommer den tredje etappen av kiselkarbidfabriken med 200 mm-wafers i Malaysia, att kosta. När allt är klart om fem år kommer fabriken att världens största, enligt tyska Infineon.

Så sent som i februari i fjol annonserade Infineon planer på ett andra renrum för två miljarder euro vid kiselkarbidfabriken i Kulim, Malaysia. Nu satsar företaget ytterligare fem miljarder euro i ett tredje renrum som ska stå klart om fem år.

Expansionsplanerna eldas på av elektrifieringen av bilar och andra fordon som idag drivs av förbränningsmotorer. Infineon har säkrat kontrakt på kiselkarbidkomponenter för fem miljarder euro och kunderna har lovat förskottsbetalningar på en miljard euro för komponenter som ska levereras fram till år 2030.

På listan finns sex biltillverkare varav tre från Kina. Infineon nämner Ford, SAIC och Chery i pressmeddelandet. När det gäller förnybar energi i form av solpaneler och batterilager har företaget landat kunder som Solaredge plus tre icke namngivna kinesiska bolag.

Dessutom har franska automationsbolaget Schneider bokat och förbetalat kraftkomponenter i både kisel och kiselkarbid.

Infineon räknar med att sälja kiselkarbidkomponenter för över en miljard euro under räkenskapsåret 2025 och sju miljarder euro i slutet av decenniet vilket motsvarar cirka 30 procent av marknaden.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)