JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nedräkning: I morgon släpper Northvolt ”nyheten” om Kanadafabriken

Under torsdagen kommer Northvolt till slut att bekräfta att det bygger en cellfabrik i Quebec. Detta enligt uppgifter till den kansdensiska tidningen Globe And Mail.

I Richelieu Valley i Saint-Basile-le-Grand utanför Montreal, Quebec, Kanada, kommer Northvolt att bygga en cellfabrik. Detta är känt sedan i somras när det bekräftades av nyhetsbyrån Bloomberg.

På torsdag kommer nyheten till slut att bli offentlig, enligt Globe And Mail, som liksom Bloomberg hänvisar till anonyma men pålitliga uppgiftslämnare.

En skillnad är att Bloomberg uppgav en investering på 5,3 miljarder dollar medan Globe And Mail säger sju miljarder dollar – kanske har investeringen vuxit?

Sju miljarder skulle räcka till en riktigt stor cellfabrik även om katodfabrik och återvinningsanläggning skulle ingå i priset, som Bloomberg skrev i somras. Ska vi tippa på 80 GWh? På torsdag vet vi.

Det blir Northvolts första cellfabrik utanför Europa.

Apropos rykten så hörde tidningen La Presse i somras att den exakta placeringen skulle vara några kilometer öster om Saint-Basile-le-Grands kärna, i McMasterville, vid kanten av floden Richelieu, där det en gång låg en sprängmedelsfabrik.

KÄLLA: Globe And Mail har nyheten bakom en betalvägg men Realtid refererar den. 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)