JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo: Trehundra på nytt testcenter i Göteborg

Volvo investerar 300 miljoner kronor i ett nytt testcenter i Göteborg. Det ska initialt sysselsätta cirka 100 personer och cirka 300 när det nått full kapacitet.

Bilar är som bekant ”datorer på hjul” så det nya centret handlar mycket om testning av mjukvara i inbyggda system.

– Egen mjukvaruutveckling och testning är avgörande för att vi ska kunna uppnå våra strategiska ambitioner, säger företaget i ett pressmeddelande.

Det handlar om test inom områden som säkerhet, perception, förarassistans, och autonom körning. Anläggningen kommer att rymma cirka 500 testriggar och digitala testmiljöer, att jämföra med de nära 200 Volvo har idag.

Volvo har sedan tidigare mjukvarutestcenter i Lund och Shanghai.

– Men vår nya anläggning i Göteborg är överlägset störst när det gäller storlek och kapacitet, fortsätter pressmeddelandet.

Den är dessutom uppkopplad och kommer att ha ett nära samarbete med Volvos övriga teknikcenter. Utvecklare från jordens alla hörn kan köra programvarutester på distans dygnet runt.

I september etablerade Volvo en ny teknikhubb i Singapore och ytterligare en är planerad till Krakow, Polen. Volvo har sedan tidigare teknikhubbar även i Indien och Kin

Ytan på centret blir cirka 22 000 kvadratmeter.

Volvo rekryterar just ny aktivt programvaruingenjörer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)