JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arbetsbelysning prisad av Photonicsweden

Igår delades priset till Årets fotonikföretag ut på konferensen Optics & Photonics in Sweden i Kista. Vinnare blev Göteborgsbaserade Tyri, som utvecklar och tillverkar intelligenta belysningssystem för arbetsfordon.

Med priset vill branschorganisationen Photonic Sweden lyfta fram ett företag som utmärkt sig extra mycket under året inom ämnesområdet.

Motiveringen lyder:

Genom att tilldela Tyri Sweden AB priset som årets bästa optik- och fotonikföretag, vill vi uppmärksamma en strävan som har pågått inte bara sedan Tyri Sweden bildades utan som startade 20 år tidigare. En strävan att tillhandahålla högkvalitativ belysning till de tuffaste miljöerna och arbetsförhållandena. Detta har varit en stadigt växande framgång genom att arbeta nära kunderna och i nära samarbete med nyckelkunder. Genom att använda den senaste tekniken förändrar Tyri branschen med effektiva, intelligenta belysningssystem, vilket under de senaste åren har resulterat i accelererad tillväxt och framgång.

Tyri bildades år 2002 genom sammanslagning av tre partnerföretag i USA, Storbritannien och Sverige. Från början handlade det om produkter för gruv- och skogsindustrin, branscher med extremt hårda krav på både maskiner och belysning.

Företaget har sedan breddat med belysning för en mängd olika användningsområden med fokus på terräng- och arbetsfordon för bland annat materialhantering, jordbruk och anläggningsarbeten.

Företagets forsknings- och utvecklingsavdelning finns i Göteborg med en modern testanläggning.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)