JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arm får hjälp att designa serverprocessorer

AD Technology, Alphawave, Broadcom, Capgemini, Faraday, Socionext och Sondrel är nya partners till Arm i ett initiativ att ta över serverhallarna från X86 – Arm Total Design (ATD).

De ovannämnda leverar IP och designtjänster.

Partners för EDA-verktyg och/eller IP är Cadence, Rambus och Synopsys. TSMC är foundrypartner, men även Intel – trots att det är Intels serverterritorium som ska erövras. AMI utvecklar firmware.

Arm beskriver ADT som ett kollaborativt ekosystem. Det ska främja Neoverseprocessorer i moln, datahallar, superdatorer, edge-servrar, och så vidare.

Dessa designhus, IP-leverantörer, EDA-verktygsleverantörer, kiselssmedjor och firmware-utvecklare ska nu integrera sig med och bidra till den plattform som Arm presenterade i augusti, Compute Subsystems, CSS, för serverprocessorer och chiplets.

CPU-arkitekturen Arm föddes i mobiltelefonprocessorer och äger idag en stor del av cpu-marknaden för strömsnåla inbyggda system.  Men år 2018 släpptes Neoverse – tre cpu-familjer optimerade för serverprocessorer.

Läs mer om Arms satsning på serverprocessorer i nästa nummer av Elektroniktidningen, som kommer i din brevlåda eller med eposten på tisdag! 

BILD: DALL·E 3

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)