JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rykte: Indiska Reliance intresserat av Tower

Efter att Intel nyligen tvingats avbryta köpet av det israeliska foundryt Tower Semiconductor gör ryktet nu gällande att det indiska konglomeratet Reliance överväger ett bud.

Reliance Industries är ett konglomerat som sysslar med allt från olja till telekommunikationstjänster, men ännu inte halvledarverksamhet. En talesperson förnekar dock för indiska Business Today att det pågår diskussioner.

Tidningen skriver att konflikten mellan Hamas och Israel dock kan fördröja ett bud.

Tower är expert på specialprocesser, däribland kiselgermanium, kisel-på-isolator, BiCMOS och blandsignal, men också bildsensorer i CMOS samt vissa minnestyper liksom mems.

Efter det att Intels köp gått i stöpet slöt de två ett samarbetsavtal istället som ger Tower tillgång till Intels halvledarfabrik i New Mexico.

Tower kommer att investera upp till 300 miljoner dollar i nya maskiner för 300 mm-wafers som ska installeras i Fab 11X i Rio Rancho, New Mexico.

Maskinerna kommer att ägas av Tower och ha en kapacitet på 600 000 masksteg per månad. Hur många wafers det räcker till avslöjas inte men det handlar om en analog process (bipolär CMOS DMOS) på 65 nm för kraftkomponenter plus en kisel-på-isolator-process för rf-kretsar. Även den på 65 nm.

Ambitionen är att börja kvalificera processerna redan nästa år.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)