JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arm investerar i Raspberry Pi

Brittiska Arm blir minoritetsägare i Raspberry Pi efter en investering på en okänd summa. 

Arm beskriver investeringen som ”strategisk” och som ytterligare ett bevis på Arms fortsatta engagemang för utvecklarkollektivet.

Enligt Arm blev företagen partners redan år 2008. Raspberry Pi började utvecklas 2006 (på en AVR-processor) och den första modellen släpptes 2012. Alla modeller har hittills varit baserade på Armprocessorer från Broadcom.

– Partnerskapet har lett till lanseringen av många populära Arm-baserade Raspberry Pi-produkter för studenter, entusiaster och kommersiella utvecklare, skriver Arm i ett pressmeddelande.

Eben Upton, vd på Raspberry Pi, skriver under på att Arm alltid varit central för Pi. 

– Den här investeringen är en viktig milstolpe i vårt långvariga partnerskap. 

– Att använda Arm-teknik som grund för våra nuvarande och framtida produkter ger oss tillgång till den beräkningsprestanda, energieffektivitet och det omfattande ekosystem för programvara som vi behöver.

Pressmeddelandet pekar på den färska lanseringen av Raspberry Pi 5 och framhåller kortet som en utmärkt plattform för IoT, AI, edge, och ändpunkter.

Arm och Raspberry är båda brittiska bolag. Det finns kopior av Raspberry Pi på Arm, som Banana Pi, och det finns Risc V-kopior som Milk V. Och så finns Risc V-baserade mikroprocessorkort i samma nisch som Raspberry PI, som Mango Pi.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)