JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alstom inviger teknikcenter i Västerås

500 anställda har fått nya lokaler på 10 000 kvadratmeter i Västerås. Centret som invigdes igår ska lyfta företagets innovationsförmåga samtidigt som det underlättar samarbeten med både uppstartsföretag och lärosäten.

– Beslutet att etablera ett centrum här reflekterar Sveriges långa tradition av innovation och hållbar utveckling. Vårt mål är att inte bara bidra till detta innovativa ekosystem, utan även att ta del av och växa tillsammans med det, sade företagets vd och styrelseordförande Henri Poupart-Lafarge enligt ett pressmeddelande.

De nya lokalerna samlar personer som arbetar med vagnar och komponenter, digitala och integrerade system, liksom underhåll och ledning.

Centret adderar 10 000 kvadratmeter kontor och labb till de existerande 16 000 kvadratmeterna med verkstads- och kontorsyta.

I Västerås har Alstom bland annat utvecklat kiselkarbidbaserade drivsystem, permanentmagnetmotorer, styrsystem och batteridrift. Vidare pågår samarbeten med uppstartsbolag som Stilride och Flox Robotics.

Lösningar som utvecklats i Västerås används redan i globala projekt, från omvandlingen av regionaltåg till batteridrift i Frankrike, till pendeltåg i Delhi och tunnelbanor i Singapore. Alstom har även en omfattande service- och underhållsverksamhet i Västerås som ansvarar för bland annat uppgraderingar av Stockholms tunnelbanesystem, skriver företaget i pressmeddelandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)