JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sista kapitlet i Veoneers styckning

Investeringsfonden American Industrial Partners köper Veoneer RCS, den del av bilsäkerhetsföretaget som återstår sedan Qualcomm köpt Arriver (mjukvarudelen) och Magna International förvärvat Aktiv Säkerhet. Den del som återstod var passiv säkerhet, kallad RCS.

– Vi är glada över att tillkännage denna affär med AIP, som långsiktigt investerar både operativ kunskap och kapital,  vilka tillsammans bildar en stark bas för Veoneers framtida tillväxt, säger Veoneers vd Jacob Svanberg i ett pressmeddelande.

Det var i april 2022 som SSW köpte ut Veoneer från börsen för 4,6 miljarder dollar i samförstånd med Qualcomm som var ute efter Arriver, Veoneers verksamhet inom mjukvara till förarstöd och självkörning.

Ett drygt år senare, 1 juni 2023, köpte Magna aktiv säkerhet. Företaget förlorade dragkampen med Qualcomm om Veoneer men fick ändå köpa en bit.

Och nu har verksamheten inom passiv säkerhet som bland annat omfattar automatiska bältessträckare sålts till American Industrial Partners, Capital Fund VII för en okänd summa.

Veoneer har omkring 2700 medarbetare i 11 länder och omsatte cirka 800 miljoner dollar i fjol.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)