JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FMV söker tre tidiga kvantidéer

Den 15 februari 2024 genomför FMV en heldag på temat framtidens kvantsensorer. Åtta utvalda forskargrupper och företag får chansen att presentera och de tre bästa belönas med upp till en halv miljon för att utveckla sin idé under ett halvår.

Militärt Innovationsprogram, MIP, är ett program inom FMV som genomförs på uppdrag av Försvarsmakten. MIP syftar till att identifiera civilt driven teknik med militär potential på mognadsnivå under prototyp.

Målet är att lyfta idéer med teknisk innovation till en högre mognadsgrad och att identifiera hur anpassningar kan göras för att få militära tillämpningar, samt möjliggöra att resultaten kommer till nytta för Försvarsmakten.

Signalspaning inom hela det elektromagnetiska området är av stort intresse liksom nya metoder för kvantavbildning (kvant-LIDAR) som ger bättre prestanda än klassisk avbildning. Positionering, navigering och tid utan satellitbaserat navigationssystem liksom tröghetssensorer baserad på kvantteknik är tänkbara projekt.

Även andra innovativa förslag där kvantsensorer kan utnyttjas i militära sammanhang är välkomna.

FMV söker nu åtta företag och organisationer men även forskargrupper som vill presentera sina idéer till innovativa tekniska lösningar på en heldag den 15 februari. Senast den 15 januari vill FMV ha ditt förslag.

Efter presentationerna sammanträder juryn och utser vinnarna som maximalt är tre stycken. Totalt har FMV avsatt en miljon kronor till projektet och vinnarna får mellan 350 000 kronor och 500 000 kronor.

De har sedan sex månader på sig att utveckla sin idé för att senast 14 juni 2024 vara klara.

Mer information och anmälan finns här (länk).

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)