JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Things tar aktiv roll i Deep Tech Alliance

För knappt tre år sedan gick den Stockholmsbaserade acceleratorn Things med i Deep Tech Alliance, en organisation med målet att matcha uppstartsbolag med stora internationella företag. Nu tar Things över organisationens operativa verksamhet.

Deep Tech Alliance startade i blygsam skala 2018 med finansiering av den danska Industrifonden men har idag medlemmar i elva europeiska länder. Ambitionen är att vara den givna inkörsporten för det europeiska ekosystemet inom deeptech.

De första ämnesspecifika programmen drog igång 2021 kring avancerad tillverkning och grön energi.

Hittills har 136 uppstartsföretag och 35 globala storföretag deltagit i programmet, som arrangerat 409 matchmakingevent och 218 uppföljningsmöten.

Things gick med våren 2021.

– Vi tar hand om all operativ verksamhet som Deep Tech Alliance har såsom relationerna med storbolag, startups, investerare och service providers, program, aktiviteter och nyhetsbrev, skriver Magnus Melander till Elektroniktidningen och fortsätter:

– Vi får inget betalt för arbetet av alliansen men vi driver och gör jobbet och står för de utgifter och får de intäkter som det innebär. Motsvarar det vi gjort och fortsätter göra i Things med våra medlemmar.

I praktiken får Things ett nytt affärsområde och ytterligare ett ben att stå på. Dessutom har Alliansen stora ambitioner. Till 2026 ska det finnas medlemmar i 20 länder och antalet områden ska öka till fem. Antalet uppstartsföretag ska passera 500 och antalet storföretag ska vara över 50 medan investerarna ökat till 25.

– Vi har tagit in en senior person, Jakob Heiberg  från DTU Science Park i Danmark, som delägare och partner till Linda och mig. Vi tror detta ger oss en omsättningsökning på 50 procent 2024.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)